Alla ska ha rätt till ett bättre liv.

Alla ska ha rätt till ett bättre liv.

Hur kan jag använda min förvåning och ilska och förvandla det till något positivt? Jag ska fundera på detta. För egentligen har alla rätt till ett bättre liv. 

RiThink, Riquette tänker om, betyder inte bara att jag odlar som livsstil. Det började med att jag sa upp mig från jobbet för 17 år sedan. Jag adopterade en pojke från Etiopien och min arbetsgivare ville inte prata om ett deltidsjobb. Jag funderade en liten stund, säg några dagar, och bestämde mig att bli mor på heltid. Inom 4 år flyttade jag utomlands (efter endast 6 månader av planering och förberedelser) med hela familjen; make, son och en nyfödd dotter. Som Oskar och Maribel beskriver i deras bästsäljare ”ut ur ekorrhjulet” hade vi tillräckligt med ekonomiska resurser för att kunna göra livsval utifrån våra egna intressen, mening och krav på livskvalitet. Sverige det blev. 

Vem hade kunna tänka sig att jag skulle äga ett paradis mitt i den småländska skogen, att jag driver en B&B några månader om året, odlar en stor del av mina grönsaker och producerar egen kött och ägg? Att jag har en ganska stor ekonomisk frihet? Att jag kan ta hand om mina barn. Att jag kan njuta av att vara hemma. Att jag inte behöver konsumera för att ha kul. Att jag…

Jag tycker att det livet jag lever är härligt. Samtidigt är det en stor utmaning och inte sällan slitsamt och stressigt. Det är absolut ingen evigt semester liv kan jag säga men friheten är värt detta.

Nu jag har bytt livsstil märker jag att beteenden jag ser runt omkring mig nuförtiden, som anses vara ”normala”, är mycket märkliga utifrån ett perspektiv av sunt förnuft. Vem har sunt förnuft nuförtiden? Jag märker att jag allt oftare blir irriterad på det ”normala”, stressiga och respektlösa beteende omkring mig. Säkert när det beteende visas i min verksamhet som är i mitt privata hus.  Jag blir till och med arg. Var finns de människorna som stannar upp och funderar lite på vad är rimligt, vad är respektfull och vad är meningsfull? 

Att bli arg och irriterad är inte vad jag var ute efter med mitt nya liv. Vad ska jag göra? Skrika? Bytta jobb? Bli pensionär? Dags att tänka om igen. 

Leave Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *